FACEBOOK

Откраднаха 1,5 млн лева от дома на собственика на Ялта и Индиго

Крадци задигнаха близо 1,5 млн. лева в пари и ценности от дома на родителите на Димитър и Красимир Илиеви, които са собственици на няколко клуба в София, съобщава 24 часа. Сред тях са Ялта и печално известната дискотека Индиго, където през 2001 г. загинаха 7 деца. Крупния обир е станал преди дни от къщата в софийския квартал Бистрица. Крадците имали предварителна информация, че къщата ще е празна – родителите на двамата братя били на почивка.

След като проучили внимателно навиците на гарда, който пазел имота, бандитите атакували през нощта.Те влезли в двуетажната къща и успели да избегнат камерите. След това се справили с алармите и бързо намерили металната каса. Срязали я с флекс. Според полицаи са действали изключително внимателно, след като гардът дори не ги е чул. Според униформените задигнати са над 300 000 лева. Заедно с тях обаче са откраднати множество златни и други скъпоценности, с които щетите нараснали до около 1,5 млн лева.

Основната версия на разследващите, е че след като са се сдобили с информация за наличните в къщата пари, злато и ценности, бандитите са планирали внимателно удара. Те са го изпипали в детайли, тъй като на мястото не са открити следи. Предполага се, че в крупната кражба, която е рекорд за София в последните години са участвали над четирима души. Те най-вероятно са се покатерили на дърво в близост до къщата и оттам са влезнали в имота.

Припомняме, че Красимир Илиев бе привлечен като обвиняем за фаталния инцидент в дискотека Индиго, при който загинаха седем деца. Близо осем години след трагедията той беше оправдан от трите съдебни инстанции.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени