FACEBOOK

Откраднаха линейката и лекарствата от Раковата

Мистериозно изчезна единствената линейка на хематологичната болница Йоан Павел в София. Това се случва само месец, след като от лечебното заведение бяха откраднати всички скъпоструващи лекарства, планирани до края на годината. От болницата съзряха опит за умишлен фалит.

Раковата болница е под постоянните удари на властта, сякаш насочени срещу нейните онкоболни! През октомври, при акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, длъжностни лица от различни болници, сред тях управителят на обраната, бяха привлечени като обвиняеми заради злоупотреба с лекарства за онкоболни. Истината е обратната – това е една от много малкото с положителен финансов резултат и без дългове в София и България, което излизане от корупционната системата с нейните зависимости явно не може да й се прости.

Хематологията има топла връзка със столичната Пета градска болница, като според работещите там именно от това са се възползвали обирджиите, предаде Бг он еър. Преди повече от месец крадци влизат в Пета градска, преминават през вътрешния двор и нахлуват в аптеката на специализираната онкоболница. В понеделник изчезва и единствената линейка.

От СДВР съобщиха, че издирват крадеца на линейката. Понеже тези спецавтомобили са двадесетина в целия град, шокиращо е 2 дни да не успява да я намери, ако наистина я търси. Интересно е и медийното мълчание по темата, извън Бг он еър и 19 минути.

От лечебното заведение са категорични, че ще продължат дейността си и ще използват таксиметрови автомобили, за да превозват пациентите си.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:268018
© sofia.media всички права запазени