FACEBOOK

Отварят офертите за концесията на летище София

И петте кандидати за концесионирането на летище "София" бяха допуснати до продължаване на участието си в процедурата. Това съобщи председателят на Комисията по концесионирането на летището заместник министър Велик Занчев, предаде БНР.

Процедурата за избор на концесионер е процедура за избор на партньор в едно публично-частно партньорство, посочи министърът на транспорта Росен Желязков. В открито заседание комисията ще отвори обвързващите оферти на кандидатите. Това е първата напълно електронно провеждана процедура. Всички документи на кандидатите са на електронен носител. На хартия са само обвързващите оферти на кандидатите. След отварянето на предложенията на кандидатите ще започне процедурата по оценяването им от комисията, каза още Росен Желязков.

Заседанието ще бъде открито, а определящо при оценката на кандидатите, според министъра, ще бъде:

"Годишните концесионни възнаграждения, които не могат да бъдат по-малко от 15 000 000 без ДДС на година или сумата, която е по-голяма, другият репер е 10% всички приходи от дейността на летището. Като предмет за преценяване за развитието на летището ще бъдат и инвестициите, които следва да бъдат направени. Те не могат да бъдат по-малко от 600 милиона, като до десетата година трябва да бъде изграден нов терминал, както и новата писта."

На 11 април бяха подадени заявления от 5-ма кандидати за участие в концесионната процедура за летище "София". Комисията ще отвори офертите по реда на тяхното подаване. Спечелилият в процедурата ще стане известен не по-рано от месец.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени