FACEBOOK

Основен ремонт в 26 училища и детски градини в София

„Подписахме договора за основен ремонт и реконструкция на 26 училища и детски градини в районите Илинден, Надежда, Красна поляна и Връбница. Успяхме да защитим 58 млн. лв. безвъзмездно финансиране по оперативна програма Региони в растеж и осигуряваме съфинансиране от нашия бюджет от 5,6 млн. лв. Това са средства, които ще отидат директно за по-добри условия за децата и учениците”, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.
Важно е да се отбележи, че всички учебни заведения по програмата се намират извън централната част на милионния град. Проектът включва цялостно модернизиране на:

в район Красна поляна
123 СОУ Стефан Стамболов;
57 СОУ Св. Наум Охридски
147 ОУ Йордан Радичков

в район Надежда
ОДЗ № 115 Осми март;
ЦДГ № 152 Връбница;
ОДЗ № 15 Чучулига;
ОДЗ № 27 Детска китка;
ОДЗ № 90 Веса Паспалеева (2 сгради);
ЦДГ № 170 Пчелица;
15 СОУ Адам Мицкевич;
16 ОУ Райко Жинзифов;
54 СОУ Иван Рилски;
102 ОУ Панайот Волов;
101 СОУ Бачо Киро;

в район Връбница
42 ОДЗ Чайка;
62 ОУ Христо Ботев;
70 ОУ Св. Климент Охридски;
140 СОУ Иван Богоров;

в район Илинден
ОДЗ № 51 Щурче;
ОДЗ № 179 Синчец;
бивш филиал на Втора АЕГ Томас Джеферсън;
3 СОУ Марин Дринов;
113 СОУ Сава Филаретов.

„Като част от проекта ще построим нова сграда към ЦДГ №53 в район Илинден; реконструираме сграда в двора на 43 ОУ в район Илинден и разширяваме 9-а френска езикова гимназия Алфонс дьо Ламартин”, обяснява кметът.
До момента за 17 обекта има сключени договори с избран изпълнител, за още един предстои подписване, а за други 8 обекта офертите ще бъдат отворени до края на месеца, т.е. утре.
На подписването присъстваха г-жа Витория Алиата ди Вилафранка, директор в Генерална дирекция Регионална и селищна политика на Европейската комисия и Андриана Сукова, заместник-генерален директор на Генерална дирекция Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване в ЕК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени