FACEBOOK

Организират нови фермерски пазари в столицата

Целта е клиентите да получават екологични и качествени стоки

На Женския пазар през уикенда се проведе Денят на занаятите. Хората имаха възможност да се докоснат до българските традиции и да си закупят стоки директно от производителя.
Пазари Възраждане, които са организатори на Паннаира на занаятите, бяха подготвили много изненади за малки и големи. Актьорите Латинка Петрова, Васил Драганов и Ненчо Илиев се погрижиха за доброто настроение на всички присъстващи, а изпълнителите от квартет Славей и деца от самодейни състави изпълниха традиционни български песни.
На събитието присъстваха кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова и кандидаът за район кмет Савина Савова.
„В момента се обсъждат проектите за цялостната реконструкция на пазарите на Римската стена и на пазар Иван Вазов, така, че да има повече място за фермерските пазари. Разработваме и проект за пазар на производителите в кв. Борово и дневни фермерски пазари в квартали на подходящи места по предложения на жителите. Завършваме обновяването на пазара във Връбница. Целта ни е производителите да имат пряк достъп до пазара, а клиентите да получават екологични и качествени стоки“, заяви Фандъкова.
През последните 4 години в район Възраждане са възстановени 70 сгради, от които 27 са паметници на културата. Подготвен е и проектът за реставрацията на сградата на 46 ОУ Константин Фотинов на бул. Христо Ботев, която също е с национлно значение.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени