FACEBOOK

Оправят Графа, тунела под НДК и Петицата

Амбициозна е програмата за ремонтите по инфраструктурата на София за 2018 г., каза пред радио Фокус зам.-кметът на Столичната община по транспорта Евгени Крусев. „Предвидени са основните работи по подновяването на трамвайни трасета. Имам предвид линия номер 5 по бул. Цар Борис III, бул. Македония, ул. Алабин – там ще се ремонтира цялостно. Ул. Каменоделска е заложена за ремонт.

Предвиждаме да започнем работата по ул. Граф Игнатиев, по тунела на НДК и тече трескава подготовка да се избере окончателно вариантът, който да бъде приложен. Залагаме и много други вътрешно-квартални и по-малки улици, така че действително да можем да постигнем цялостен ефект. Имам предвид и вече обновените градски булеварди, насочвайки усилия към по-малките, но не с по-малка значимост квартални улици“, обясни той. Евгени Крусев поясни, че проектът за най-старата трамвайна линия в столицата по бул. Цар Борис III, е готов и одобрен, като тече процедура за избор на изпълнител. "Работи се в посока догодина да започнат строителните работи, които ще бъдат разделни на етапи, предвид дължината на трасето – от около 14 км в двете посоки", добави той.

По отношение на международната награда, която Столична община получи в сферата на общественото строителство, Евгени Крусев коментира, че тя е свързана с усилията на общината както в областта на транспортната, така и на образователната инфраструктура.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени