FACEBOOK

Общинските дружества да плащат дивиденти на Столичната община

Предложението на финансиста Стоян Александров е тези дивиденти да бъдат вкарани в разглеждането на бюджета за догодина

Общинските дружества трябва да плащат дивиденти на Столичната община в размер на 15-20 на сто. Това предложи финансистът Стоян Александров, който е съветник от Политическа група 5 в СОС. Предложението му е тези дивиденти да бъдат вкарани в разглеждането на бюджета за следващата година.

"За пет години дивидентът трябва да нарасне на 50%", заяви бившият финансов министър.

Той обърна внимание, че водещото при избора на мениджмънта на общинските дружества трябва да бъде бизнес планът и той да се обвърже с договора на мениджъра. Също така да има и засилен контрол дали се изпълнява този бизнес план и ако той не се изпълнява, да бъде сменен ръководителят на дружеството.

Александров коментира и кредита на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) от 60 млн.лв., който е изтеглен от Българската банка за развитие (ББР) с 6 на сто лихва.

"Големите банки в момента дават кредити с 4 на сто лихва. При два пункта по-ниска лихва, това са 1,2 млн.лв. Защо да няма разговори с някоя от търговските банки. Също така ББР е на подчинение на финансовия министър, а той е от ГЕРБ. Защо да няма разговор за сваляне на лихвата", попита Стоян Александров и обясни, че няма нищо лошо в това дори Столична община да бъде гарант за подобен кредит.

Източник: Topnovini.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени