FACEBOOK

Общината с 10 екипа срещу наводненията

Столичната община създаде организация за непрекъснато наблюдение на реки, критични речни участъци и общински язовири. Със заповед на кмета бе въведен общинският щаб за наводнения.

Мобилизиран е и изнесен щаб за наблюдение, както и допълнителна техника за реакция при обилни валежи. Дирекция Аварийна помощ и превенция на Столичната община с нейните 10 екипа работи в координация със СДВР и Столичната пожарна.
Във връзка със снеготопенето е засилено почистването на дъждоприемните шахти и оттоци, като работата продължава и в утрешния ден. Столичният инспекторат контролира дейността на почистващите фирми.

Във връзка и с възможния силен вятър, Столичната община препоръчва на гражданите да обезопасят незакрепени предмети от своите тераси на домовете или офисите си. Строителните фирми да проверят конструктивните скелета и огради на обектите, които изпълняват.

При наличие на паднали клони или дървета, които са предпоставка за затруднение на проводимостта на речните корита, гражданите могат да подават сигнали. Не трябва да се изхвърлят отпадъци в речните корита, канали и дерета.
Гражданите могат да подават сигнали на тел.112.

Тази година Столичната община извърши почистването на около 115 км речни корита, както и 5 км от река Искър, в участъка от моста на Чепинско шосе до корекцията на летище София. Това спаси града от наводнения при падналия за 3 валеж, който по норма иначе се сипе за 33 дни.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Паркът пак е паркинг
15 ноември 2018 в 11:24
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267181
Паркът пак е паркинг
Паркът пак е паркинг
15 ноември 2018 в 11:24
© sofia.media всички права запазени