FACEBOOK

Общината предлага булевардите Дондуков и Цар Освободител да станат еднопосочни

Столичната община предлага булевардите Дондуков и Цар Освободител да станат еднопосочни и така времето за придвижване по тях да бъде намалено повече от два пъти, съобщи зам.-кметът по направление Транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев.
По думите му след задълбочени анализи с Дирекция Управление и анализ на трафика, Столичната община предлага да бъде въведено еднопосочно движение по някои от основните софийски улици.
Повод за това предложение е предстоящият ремонт по бул. Дондуков и затова идеята на общината е след него да стане еднопосочен в отсечката от бул. Васил Левски до Президентството и Министерския съвет, като движението ще бъде осъществявано в посока Ларгото.
Бул. Цар Освободител пък ще бъде еднопосочен от Президентството в посока на Народното събрание и Софийския университет.
За да се осъществи това предлагаме изместване на трамвайната линия с 3 м спрямо сегашната ѝ ос в южна посока, така че тя ще се приближи до южния тротоар – до сградата на Операта на бул. Дондуков, обясни той. И допълни, че с реализацията на предложението ще бъде възможно изграждането на пълноценна велоалея, която ще свърже всички източни квартали с центъра на града с велосипеден транспорт.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени