FACEBOOK

Общината инвестира 9 млн. лв. в спортни площадки

Столичната община е инвестирала 9 млн. лв. за 10 години в развитието на спортна инфраструктура в училища, детски градини и обществени пространства, заяви зам.-кметът на София Тодор Чобанов по време на откриването на най-новата площадка на открито в район Изгрев. Той посочи, че това е 33-о подобно пространство за безплатен спорт от типа на стрийт фитнеса в София, където младежи могат да прекарват по полезен начин свободното си време. Чобанов допълни, че до края на годината ще бъдат открити още 12 площадки и така общият им брой ще стане 55. В парковете и градините ще бъдат поставени и 20 тенис маси, каза още той.
Всяка година Столичната община изпраща запитвания до районните администрации да предложат места, на които може да бъдат направени спортни площадки на открито. Изискванията са да се намират в общински паркове и градини, наоколо да има големи училища, да бъдат в охранявана зона и да има лесен достъп до тях, обясни Чобанов. Стремежът на общината е такива места да има във всички райони на София.
На площадките вече се организират и турнири по спортна гимнастика и стрийт фитнес от различен характер. Целта е на тях да се провеждат както състезания от професионални държавни първенства по гимнастика, така и неформални турнири, които да насърчават учениците от спортните училища, отбеляза още зам.-кметът.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени