FACEBOOK

Обновяват кварталните улици в район Надежда

Инж. Димитър Димов кандидат на ГЕРБ за кмет на район „Надежда“ и кандидати за общински съветници от ГЕРБ Татяна Георгиева и Десислава Радулова проведоха две приемни с граждани – на метростанция „Надежда“ и в кв. „Илиянци“.
Татяна Георгиева, кандидат на ГЕРБ за общински съветник и Снежана Дукова народен представител от ГЕРБ обсъдиха с гражданите основните аспекти от дейността на Столичен общински съвет. В периода 2011-2015 Георгиева е председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет, която работи в посока опазване на реда и спокойствието на гражданите. „Изградихме система за видеонаблюдение на общински учебни и детски заведения, сред които 21 бр. в район „Надежда“, каза Георгиева. „Вече функционира система за видеонаблюдение на публични площи – паркове, градинки, подлези, като Главен вход на Северен парк. В столицата е изграден Оперативен център за контрол при извънредни ситуации, както и доброволни групи за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации”, добави още тя.
Основна задача на екипа на Столична община е комуникацията и диалога с органите на реда. Общинската администрация работи в тясно сътрудничество с МВР, със Столична дирекция по вътрешните работи(СДВР), Столична пожарна безопасност и защита на населението.
В кв. „Илиянци“ гражданите се срещнаха с инж. Димитър Димов, кандидат за кмет на район „Надежда“. Той представи пред местната общественост основните акценти от Програма 2015-2019 – ремонт на читалище „Отец Паисий-1930“ (паспортизация, изграждане на достъпна среда, конструктивно укрепване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност), рехабилитация на вътрешно-квартални улици, реализиране на обектите в етап на строеж – нов физкултурен салон и класни стаи към 98 НУ „Св. Кирил и Методий“ и ключовият обект Северна скоростна тангента. Инж. Димов обърна внимание на необходимостта от транспортна обвързаност на новоизграждащата се крайградска магистрала с основната улична мрежа на столицата чрез бул. „Рожен“ .


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267293
1,6 млрд. за София през 2019 г.
1,6 млрд. за София през 2019 г.
10 декември 2018 в 11:29
© sofia.media всички права запазени