FACEBOOK

Няма откъде да си вземеш билет, а контрольорите те арестуват?

Правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени

Защо контрольори опитаха да арестуват писaтеля и журналист Иво Тодоров в градския транспорт? Той пътува в трамвай номер 20 без билет по прозаична причина - ватманът няма, а автоматът в трамвая не приема банкноти с по-голяма стойност. При проверка контрольорите отказват да приемат, че пътникът е имал желание да си купи билет, но е нямал възможност.

Според Иво Тодоров ситуацията е наистина абсурдна и трябва да се вземе под внимание. "Това се случва на много хора в градския транспорт. Аз положих всички усилия да бъда съвестен гражданин. Отидох до далечен банкомат, изтеглих пари и се качих на трамвая. Ватманът ми отказа билет. Машината пък не приема по-едри банкноти, отказах се и седнах", твърди журналистът пред България он еър.

По думите му на една от спирките са се качили двама контрольори и не са приели факта, че е искал да си купи билет, но е нямало откъде.

"Те поискаха да ме глобят и даже се обадиха в 1-во РПУ, за да извикат полиция. Аз извадих телефон да снимам и тогава жената контрольор прояви агресия към мен. След като публикувах тази история в социалните мрежи, много хора разказаха за подобни ситуации", отбеляза още той.

Писателят смята, че правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени, защото хората ще продължават да попадат в такива ситуации.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени