FACEBOOK

Нов зелен маршрут в центъра на София

Инициативата се реализира от Британо-българското общество в София със съдействието на Столична община

От днес 4 информационни табели указват нов „зелен маршрут“ в центъра на София. В него попадат 21 значими дървета, разположени в "Княжеската градина" в София. В допълнение на това, до всяко от дърветата в самата градина е разположена табела с номер, което дава допълнителна възможност за проследяване. Инициативата се реализира от Британо-българското общество в София със съдействието на Столична община.

„Столична община подкрепи тази инициатива на Британо-българското общество, тъй като вярваме, че табелите ще повишат интереса на посетителите към видовия състав в градината и ще добавят стойност към времето, прекарано в нея. Те много ясно показват кое дърво къде се намира в градината, така че всеки желаещ, следвайки указанията, може да си направи интересна и опознавателна зелена разходка в "Княжеската градина“, коментира Йоана Христова, предава пресслужбата на общината.

„Тази градина е едно от любимите ми места в София. Естествено дойде и идеята да съберем малко от историята ѝ, както и някои от по-интересните видове, така че да я направим съвсем достъпна за посетителите. Благодарни сме на Столична община, че подкрепи тази идея и съдейства да я реализираме“, подчерта председателят на ББС д-р Ани Кей.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени