FACEBOOK

Нови 87 детски градини и 3 училища в София за 10 г.

10 години след старта на мощната програма Инвестиции и строителство в образованието, започната от Йорданка Фандъкова като ресорен заместник, а през последните 8 години и като кмет на София, за първи път от 3 десетилетия милионният град се сдоби с нови учебни заведения. От тях 87 са детските градини, а 3 са отворилите врати училища, докладва заместник-кметът по строителството Ирина Савина.

Трябва да се подчертае, че противно на внушенията за София на две скорости, огромната част от чисто новите сгради са извън центъра. Преди това десетилетия местната власт се правеше, че не вижда огромния недостиг на места при непрестанно разрастващ се град.
Изцяло реновирани са други 85 детски градини и училища на цялата територия на огромната Столична община, включително в немалкото села, които влизат в състава й. Още 300 детски градини и училища са ремонтирани с мерки за енергийна ефективност. Чрез тази мащабна програма разходите на Общината за отопление са спаднали с милиони.

Това показва допълнителният ефект от похарчените от парите на софийските данъкоплатци 300 милиона лева за образователна инфраструктура. Работата продължава и през 2018 г. Понеже София е Европейска столица на спорта идната година, приоритет са вложенията в активен и здравословен начин на живот. И до момента бяха изградени няколко басейна и десетки спортни салони, 6 зали, бяха обновени много повече.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени