FACEBOOK

Нови спорове около ремонта на Графа

Нов скандал с ремонта на ул. Граф Игнатиев се разрази след разкрития на БТВ. Телевизията проведе разследване и показа документи, подписани от заместник-кмета на София по транспорт и строителство Евгени Крусев за подмяна на уплътняването на трамвайната линия.

Един от участниците в търга за обекта е отстранен, тъй като предложеният от него материал е оценен като ненадежден. Но спечелилият кандидат GP се оказва, че използва същия. Проблемът е, материалът той позволява завишени вибрации, което е важно заради близкото отстояние на сградите по старата и възлова софийска улица до трасето на трамвая според оценка на представител на Столичния електротранспорт. Който след това пише обратното мнение. Подмяната на позицията обаче става повече от месец, след като вече е започнал ремонтът. Напомняме, че той стартира на Гергьовден и трябваше да е завършил до 3 октомври.

Разликата в цените е 160 000 лв. според бТВ. Заместник-кметът оцени пред телевизията разминаването в сумите като „несъществена разлика” и оспори конкретната сума. Експертите споделят неговото мнение.

Именно поради подмяната проектантът е напуснал предсрочно работата по мащабната реконструкция, а австрийското посолство е претендирало за неправомерното използване на търговско име на фирма от председателстващата ЕС държава в конкурс, без след това реално тя да е поела работата. ЕС съфинансира проекта.

Историята обаче не е толкова проста, нито пък е еднозначна, включително от австрийска страна, както ще разберете от разследване на 19 минути в следващите дни.

Снимка: Монитор


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени