FACEBOOK

Нови протести заради Виетнамските общежития

Хората недоволстват и срещу замърсяването на въздуха в района

Отново протести заради Виетнамските общежития в София, предаде Нова Телевизия. Защо гражданското недоволство продължава повече от година? В столичния квартал „Красна поляна” взимат метлите и лопатите. Срещу какво протестират този път?

Хората са се организирали на 31 март да почистят околоблоковите си пространства.

„Предлагам довечера символично да излезем с метли на протеста в 19 часа. Повече от година протестираме тук, но никой не ни чува. А основното ни искане е решение на Столичен общински съвет за събаряне на Виетнамските общежития и почистване на района от гетото. Откакто протестираме, са съборени точно два блока. За тази година е планирано да се събори още един блок, като това е абсолютно недостатъчно, защото имахме обещание до 2020 г. да бъдат съборени всички блокове във Виетнамските общежития. Не виждаме как ще бъдат съборени 8 блока за две години, след като общината за 2018 г. предвижда само един блок”, заяви един от протестиращите срещу Виетнамските общежития.

Те недоволстват и срещу замърсяването на въздуха в района от използването на дърва, твърдо гориво и гуми, които обитателите на общежитията палят, за да се отопляват.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени