FACEBOOK

Нинова: Борисов не смее да поиска оставката на Порожанов

„Операция "чисти ръце" катастрофира”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Асеновград. Коментарът и е по повод на имотните скандали на властта. Тя визира казуса около земеделския министър Румен Порожанов, който не декларира пред Антикорупция имотни придобивки на съпругата си през 2017 г., изповядани на симулативно занижена цена. Разликата за единия имот е 43 пъти под пазарната му стойност.

Нинова припомни думите на премиера Бойко Борисов, който е казал, че ГЕРБ поемат морална отговорност за апартаментите и къщите за гости, и дори само при съмнения напускат постовете си. „Моралът на Борисов се сблъска със задкулисието и второто победи”, категорична е Нинова.

„Не съмнения, а факти има за министър Порожанов, но Борисов не смее да му поиска оставката”, заяви соцлидерката. „Защо? Защото не е негов министър. Защото друг го назначи начело на министерството с най-сериозен бюджет за усвояване", допълни тя. „А какво стана с министрите Горанов и Ангелкова? За едни - само при съмнения, за други – не, дори и при доказателства. Задкулисието управлява и Борисов е зависим от него“, категорична бе Нинова. Припомняме, че в четвъртък самият Порожанов заяви, че е декларирал готовност пред Борисов да подаде оставка, ако той му я поиска. За сега обаче премиерът не го е направил, даже го защити в специална тв изява.

Според Нинова подобна картина означава, че никога няма да има справедливост. „Ще продължават да крадат милиони от парите на народа, а на него да подхвърлят трохи. Затова Борисов не иска да подаде оставка при загуба, докато не си гарантира следващ главен прокурор, който да не го закача“, допълни тя. Нинова каза, че решението е в три действия: преди избора на главен прокурор - промяна в правомощията му, ограничаване на безконтролната му власт и поставяне на неговите актове под съдебен контрол. Второто е нов закон за КОНПИ и трето - Европейска прокуратура, начело с Кьовеши. „Справедливост може да има“, заключи лидерът на левицата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени