FACEBOOK

Не успяха да изберат председател на СГС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се състои от 14 членове

Съдийската колегия на ВСС не успя да избере председател на Софийския градски съд (СГС). Кандидатите за поста бяха двама – за Евгени Георгиев гласуваха петима от 14-те членове на съдийската колегия. За Светлин Михайлов гласуваха двама. Така нито един от двамата не успя да събере необходимите 8 гласа в своя подкрепа. През периода 2004 – 2009 г. Михайлов вече е бил председател на СГС. През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка, а в момента изпълняващ функцията е съдия Десислава Попколева.

На 12 февруари Общото събрание на СГС изслуша кандидатите за председател на Софийски градски съд – Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. При проведеното тайно гласуване 44 съдии подкрепиха Евгени Георгиев, 25 дадоха своя глас за Светлин Михайлов, 13 съдии не подкрепиха никого от двамата, а 6 гласуваха и за двамата кандидати.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се състои от 14 членове и включва председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и на Върховния административен съд (ВАС). На 20 февруари Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отложи избора на председател на СГС поради това, че кандидатът Светлин Михайлов бе приет в болница по спешност.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени