FACEBOOK

Не се вижда краят на ремонта на Дондуков

31 август отдавна мина, а в отсчеката до ул. Раковски няма изгледи скоро да приключат, до Партийния дом играха „плажен” волейбол

На 31 август трябваше да приключи ремонтът на възловия за центъра на София бул. Дондуков в отсечката от Ларгото до ул. Раковски, която е и най-натоварената от него. 2 седмици по-късно реконструкцията не само не е завършила, но краят й изглежда много далеч. Даже да бъде пуснато първо пътното платно, а след това да се прави тротоарът, в каквото положение е в момента също ремонтирания със закъснение и също възлов за центъра бул. Прага.

Въпреки нормалната логика, която изисква поради огромното прахово и шумно замърсяване на столицата, да се положи асфалт, малобройна гражданска организацийка наложи на 2 милиона души в града да се оставят паветата. Това, разбира се бави процеса. Даже в малката зона от Ларгото до ул. Сердика, която се използва за влизане и излизане в Министерския съвет на премиерския кортеж, където паветата се подменят с бледо, да не кажем мръсно жълти, работата не е довършена, фиксира камерата на 19 минути.

Вчера по обед и в ранния следобед обаче грохотът на строителните машини и виковете на мургавите „пътни строители”, който предимно дремят с отворени очи, вместо да работят, бяха надмогнати шумово от мощна уредба. Тя огласяше махалата, наричана още Триъгълника на властта, включително зданието на правителството, Партийния дом, където работят парламентарните комисии и сградата на администрацията на президента, седалището на Агенцията по заетостта и на социалното министерство.

Причината беше доста импровизиран и лошо организиран, както си пролича, турнир по „плажен волейбол”. Не стана ясно дали пясъкът за настилката е бил стоварен от близкия ремонт или е дошъл от друга посока. Тийнейжъри се опитваха да покажат аматьорските си умения, а публиката се броеше на пръстите на едната ръка.

Този тъй важен проект се финансира от бюджета на София – европейска столица на спорта 2018, управляван от шефа на общинския съвет Елен Герджиков. Той често е забелязван в хубавите дни, макар и в работно време, да се разхожда без цел и посока в неремонтираната част на София около малките Пет кьошета и ул. Ангел Кънчев.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:266846
© sofia.media всички права запазени