FACEBOOK

Наркотиците в училище са нещо обичайно

Срещу дрогата трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки

Ученик в 11 клас в Американския колеж беше спипан в училище със значително количество наркотици. Сигналът, че възпитаник на колежа притежава наркотици, бил подаден от ръководството на училището в 7-мо РПУ.

На този фон стана ясно, че дизайнерската дрога измести хероина на пазара. Само за една година са засечени над 60 нови наркотици на пазара, отчете вътрешният министър Валентин Радев.

"Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно. При положение, че те са забранени, децата повече искат да се докоснат до тях - до нещо забранено. Всичко зависи от семейната среда", категоричен е експертът по наркотици д-р Юлиан Караджов в ефира на България он еър.

Според него от 20-30 години се забелязват онези малки групи, които продават наркотични вещества и не могат да бъдат хванати. "Властта е твърде некомпетентна да се справи с проблема. Законът не е добър. В една нормална страна властите не просто сядат да пишат закони и нареди. Събира се комисия от експерти, пише се доклад и се излиза с препоръки", твърди експертът по наркотици.

По думите му срещу наркотиците в училище трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки, които ще бъдат нарушавани.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267576
Нов шеф на Топлофикация
Нов шеф на Топлофикация
11 февруари 2019 в 12:43
© sofia.media всички права запазени