FACEBOOK

Напусна шампионката по усвояване на еврофондове, застрашени са малкият и средният бизнес

Жената, благодарение на която са усвоени една-трета от всички пари, които изобщо са влезли в България по еврофондовете 2014-2020 г., макар тя да е на поста само от 2015 г. Единият от фондовете, които управлява е с 93,47 реално изплатени средства при под средно 16% за страната, а другият – с 26,40%.

Ивелина Пенева вече не е гл.директор на главната дирекция по еврофондовете на Министерството на икономиката, съобщи самата тя в социалните мрежи. Неприятното е, че това става в навечерието на пускането на поредните грантове от Оперативната програма иновации конкурентоспособност, която финансира проекти на малкия и средния бизнес.

Абсолютно неясно е какво е бъдещето на тази иначе отлично вървяща програма. Възможно ли е тя да бъде блокирана, както през 2016 г. стана с програма Наука и образование за интелигентен растеж след обезглавяването на управляващия орган? Това се питат всички делови хора у нас.

За другата програма Инициатива за малки и средни предприятия трябва да се каже, че там не само усвояването с реално изплатени средства е почти 100 процента или над 6 пъти повече от средното за страната, но и парите са изцяло дарени от Европейския съюз, без лев наше финансиране. Освен това преминаването им през частния сектор допълнително помага за развиването на родната икономика.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267576
Нов шеф на Топлофикация
Нов шеф на Топлофикация
11 февруари 2019 в 12:43
© sofia.media всички права запазени