FACEBOOK

Наказват двама граничари на Летище София заради избягал виетнамец

Двама служителите на Летище „София” са получили дисциплинарни наказания заради случай на бягство на виетнамски гражданин през служебен вход на аеропорта, съобщава бТВ.

Главна дирекция „Гранична полиция“ е направила проверка на случая.

На 21 септември с полет от Дубай в 16.30 часа пристигат двама виетнамски граждани с положени в паспортите еднократни български визи тип „С”, с разрешен срок на пребиваване 8 дни.

При извършване на граничната проверка е установено, че те не могат да обосноват целта на пребиваване и да покрият условията на планирания престой.

На основание на Закона за чужденците в Република България са им изготвени откази за влизане. Двамата са оставени да изчакват обратен полет в помещение за недопуснати, намиращо се Терминал 1 на Летище София. Паспортите им са задържани.

На 23 септември те са транспортирани до Терминал 2, за да бъдат подготвени за обратен полет. Единият от виетнамците обаче напуснал зоната за отговорност на аерогарата през незаключен служебен вход.

Той обаче е задържан, по случая е образувано досъдебно производство, но не са му повдигнати обвинения.

На 26 септември двамата виетнамци са изведени от страната с полет за Дубай.

Извършената по този случай проверка приключи с предложение за налагане на дисциплинарни наказания – за командира на отделение, оставил без надзор виетнамския гражданин, както и за началника на смяната, които са допуснали виетнамския гражданин да излезе през служебния вход.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени