FACEBOOK

Над 300 машини ще чистят столицата от снега тази зима

Санкциите за фирмите са чувствително завишени

Общо 12 фирми с над 300 машини ще почистват столицата от снега през тази зима. Около 20 000 тона смеси са налични във всички фирми на територията на Столичната община, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на една от тях.
„По отношение на техниката и наличните смеси, фирмите имат готовност за зимата. Това, което винаги ме притеснява, е организацията“, посочи кметът. По думите й изискванията са при наличие на информация за предстоящ снеговалеж да излязат на 86-е точки на територията на Столичната община, за да могат бързо да се включат в обработката на улиците.
На първо място се работи по основните трасета на масовия градски транспорт, за да не се блокира движението му. До два часа след края на снеговалежа трябва да бъдат почистени основните трасета. Едва след това се влиза в по-малките улици, поясни кметът. Изпълнението на механизираните дейности по почистването се следи от Столичния инспекторат чрез джипиес системата.
Фандъкова подчерта, че санкциите в новите договори, сключени през тази година за 17 от районите на града, са чувствително завишени. „Надявам се фирмите да създадат такава организация, че да не ни се налага да прибягваме до санкциониране. Нямаме колебания обаче да направим това, ако те не си вършат работата“, отбеляза тя.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени