FACEBOOK

Над 10 тона храна за животни ще раздадат от Четири лапи в Хитрино

През следващите два дни екип на „Четири лапи“ ще бъде в Хитрино, където ще раздава храна за животни на засегнатите от бедствието домакинства. Около 2 500 кг. фураж за селскостопански животни, 9 тона сено и 1 тон храна за кучета и котки вече пътуват към полуразрушеното от взрива на 10 декември шуменско село. Храната ще бъде достатъчна за всички домашни и селскостопански животни в Хитрино за следващия месец.
През изминалата седмица малък екип на организацията за защита на животните посети засегнатия район, за да оцени нуждите на пострадалите и да остави храна за най-нуждаещите се животни – домашните и скитащи кучета и котки.
„Нуждата от храна за животните е неотложна, тъй като всичките запаси от фураж и сено са унищожени от разлива на газ, както и от водата и химикалите, използвани, за да бъде потушен пожарът,“ разказва директорът на „Четири лапи“ за България д-р Марина Иванова. „В селото се отглеждат около 150 овце, десетина крави, десетина еднокопитни, стотина патици и кокошки, 50 кучета и още толкова котки. Животните, също като хората, преживяват много тежко случилото се и много от тях са все още в шок. Екипът ни е готов да окаже и медицинска помощ на ранени и пострадали животни.“
От „Четири лапи“ оценяват предоставената помощ на около 5000 лв. и молят съпричастните да подпомогнат акцията с дарение по банковата сметка на организацията.
„Четири лапи“ е една от малкото организации за защита на животните, разполагаща с обучен екип за помощ на животни по време и след бедствия и аварии. През последните години у нас „Четири лапи“ организира спасителни мисии след наводненията в Мизия, Дебелец и Килифарево, а на Балканите - в Сърбия и Босна и Херцеговина. Специалисти от българския клон на организацията оказваха спешна помощ на животни след наводненията в Мианмар това лято, както и след урагана Хаян във Филипините в края на 2013 г.

За редактора:
„Четири лапи" е международна организация за защита на животните с централа във Виена, Австрия и представителства в 12 страни, сред които и България. Създадена през 1988 г. от Хелмут Дунглер, организацията популяризира хуманното отношение към животните чрез последователни кампании и проекти. Успехите на „Четири лапи" са в резултат на проучвания и научна работа, както и на активно лобиране на национално и международно ниво. Усилията на „Четири лапи" са съсредоточени в помощ на животни, чието съществуване зависи изцяло от човека: бездомни кучета и котки, опитни животни, селскостопански животни, животни компаньони, както и отглеждани в неподходящи условия големи котки, мечки и орангутани.
Офисът на „Четири лапи” в България функционира от 2000 г. У нас организацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над половин милион поддръжници на организацията от целия свят.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени