FACEBOOK

НАП с 1,37% събираемост, защото 1/3 от щата са началници

4 органа с една дейност, реално работещите служители с поне 10-часов работен ден със сгазване на Кодекс и 2 закона

Събираемостта в НАП е намаляла 58,29% от 2017 г., когато е била 2,17% до 1,37% за 2018 г., сочат данни на Висшия съдебен съвет. Въпросът е защо? Писмо, което получихме в редакцията от името на стотици служители в Агенцията доказва ужасяващи и скандални неща, които ще представим в цяла поредица и след които не виждаме как финансовият министър ще продължи повече да държи опънат чадъра над управляващите една държавна институция, превърната в бухалка.

Не сме чули какво се случи след разкритите няколко Организирани Престъпни Групи в агенцията, след показното и неразкрито убийство на директор в НАП, като не стана известно и какви количества пари са намерени след смъртта му, след докладите и на Съюза на издателите, и на европейски институции за осъществяването на натиск включително над малкото останали свободни медии. Не се говори също защо в същото време, докато преследва дисиденти, НАП не публикува или не е правила задължителните по закон проверки и ревзии, успоредни на проверките и ревизиите на КПКОНПИ. А може да започне пс последната – на финансовия министър Владислав Горанов с неговите няколко апартамента и собствениците на обитаваното от него жилище, включително с пъти занижената му покупна цена.

„След 2014 г. драстично се намали бройката на РЕАЛНО РАБОТЕЩИТЕ СЛУЖИТЕЛИ. На база на намаления работен състав обаче няма намаление на управляващия: ръководители екип, началник сектори, началник отдели, директори.
Ръководният състав вече е повече от 1/3 от целия състав на НАП. Тенденцията е да достигне до ½. Ръководният състав на НАП не съкращава своите бройки. Липсва методика за оптимизация на човешкия ресурс.

Системно се вдига натовареността – например в Отдел Проверки се достигат 30 до 50 на месец. Реално работещите служители се налага да се трудат по 10 часа дневно, вклюително ефективно през годишния отпуск. Това е нарушение на разпоредбите на Кодекса на труда и 2 закона – ЗДСЛ и ЗБУТ. Заради огромния брой проверки се пускат често безсмислени доклади – по този начин се затруднява работата на Отдел Ревизии. Безсмислеността на проверките по възстановяване води до факта, че едни и същи фирми се проверяват всеки месец и им се искат едни и същи документи непрекъснато.

Допълнително безсмислеността на проверките по възстановяване се засилва от факта, че 4 ОРГАНА ИЗВЪРШВАТ ЕДНА И СЪЩА ДЕЙНОСТ, дублират се функции на отделите Селекция и Проверки и така НАП става безсилна и не разполага с аналитичен материал, за да се възстановят претендираните суми. НАП и не разчита на тясно сътрудничество с другите контролни органи.

Ръководството дискриминира своите служители, най-дискриминирани са хората с увреждания, като в следващ материал ще разкажгем ужасяващи конкретни случаи, доказани от съда.

Тъй като МинФин взе над 1/3 от 113 млн. лв. бонуси в държавната администрация за м.г., добре е да се знае, че в системата на НАП големите пари отиват при 1/3 началници, а реално работещите данъчни често са с нулеви или близки до нулата добавки, въпреки че работят при далеч по-ниски от средната заплата.

Как синдикатите са купени и защо така сладко пригласят на властта по всички въпроси, особено на финансовия министър, вместо да защитават правата на хората, които работят?

Отговорът е в следващия епизод от сериала, от който ще разберете:
КАКВО СЕ НАРИЧА МАФИЯ? ФАМИЛНОТО СРАСТВАНЕ НА ВЛАСТТА И РЪКОВОДСТВОТО НА КНСБ!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени