FACEBOOK

Мюфтията благодари на Борисов, че го спасил в съда, от 2011 г. известил за неплащането на данъци

Още през 2011 г., когато спира плащанията на всякакви данъци и такси към държавата, главният мюфтия Мустафа Хаджъ, агент на ДС от 1989 г. и дърводелец, изплаща специално писмо до премиера тогава и сега Бойко Борисов, за да му благодари за неговата намеса съдът да узакони незаконната конференция, избрала този лидер на вероизповедание.

В същото писмо, огласено от телевизия Алфа, мюфтията изисква спиране на ревизията при него по сигнал на законния ръководител на мюсюлманите проф.д-р Генджев, след като на няколко пъти грубо данъчните са изгонени от централата на ислямската религия у нас. В замяна на това той обещава подкрепа на изборите за местна власт през 2011 г. за ГЕРБ, вместо за ДПС.
Данни за отговор няма, но има факти.

Оттогава мюфтийството не плаща данъци и такси – вече 8,279 млн.лв, но държавата му превежда по 400 000 лв. на година субсидия, ала не не в блокираните от НАП сметки, а в други, позволява му да получава по 2 млн. лв. годишна помощ от държавния турски Дианет – истинска опасност за влияние над многочислена общност у нас от съседната страна, не спира даренията от ислямистки фондации от Близкия Изток. И ще продължава да го прави, както стана ясно от поправките в поправения седмица по-рано закон за вероизповеданията.

Според тях мюфтийството няма да получи данъчна амнистия, но ще има 10-годишна отсрочка за плащане на дължимите суми, което ще доведе до изтичане на тяхната давност и на практика също е опрощаване, както и незаконна по правилата на ЕС държавна помощ.
Правителството няма намерение да разваля и нелегалната сделка за сградата на мюфтийството в центъра на София, извършена от Софийски имоти и централата на вероизповеданието в нарушение на закона.

Най-неуместната, най-меко казано, реакция по темата дойде от вицепремиера по правосъдната реформа Екатерина Захариева, която незнайно защо свърза атаката от пронацисти върху джамия в Нова Зеландия с възможното напрежение – мюфтията ни заплаши с „второ Косово”, ако не опростим задълженията на управата на вероизповеданието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени