FACEBOOK

Модернизират 26 училища и градини с европари

Финансирането ще бъде в размер на 50 млн. лв.

26 училища и детски градини в София ще бъдат основно ремонтирани с пари от ОП Региони в растеж, съобщи първият зам.-кмет на столицата Дончо Барбалов. Проектът вече е одобрен от членовете на Междинното звено за оценка на проектно предложение по ОП Региони в растеж 2014-2020 към Столичната община.
Финансирането ще бъде в размер общо над 50 млн. лв., като за началото на ремонтите през тази годна са предвидени 15 млн. лв. Проектът е изготвен от направление Инвестиции и строителство в Столичната община. Той предвижда в следващите три години да бъде извършен основен ремонт, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на учебни заведения в районите Илинден, Връбница, Надежда, Красна поляна и Средец.
В сградите, в които ще започне реконструкция, се помещават 10 общински детски градини и 16 училища, между които 9 Френска езикова гимназия, 140 СОУ, 57 Спортно училище и 147 основно училище и други.
След одобрението на Междинното звено, проектът ще бъде представен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Предстои обявяване на обществена поръчка за строителните работи.
Сред другите големи проекти от Капиталовата програма на Столичната община през тази година е продължаващата модернизация на градския транспорт. Поръчката на 13 нови трамвайни мотриси вече е обявена на сайта на Агенцията за обществени поръчки.
19’ припомня, че част от проекта за Интегриран градски транспорт са и рехабилитацията на трамвайното трасе по бул. Борис Трети от ж.к. Павлово до пл. Македония, както и по ул. Каменоделска от моста Изида до ухо Орландовци.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени