FACEBOOK

Министър лобира за частна US фирма с мъжа си в Индия

Николина Ангелкова урежда с поръчка съдена в САЩ и изтарашена от ДАНС компания, кучето е заровено в най-скъпия парцел в София

Министър Николина Ангелкова отново се замеси в чутовен скандал. От свидетели научихме, че тя е уредила поръчка за ЧАСТНА, при това ЧУЖДЕСТРАННА фирма при свое посещение в Индия. На което е била придружавана, кой знае защо от собствения си съпруг.

Важно е да се отбележи, че мъжът на Ангелкова се занимава с недвижимости, също като нея преди да стане заместник-министър на Росен Плевнелиев, след това негов съветник и министър на транспорта във втория му служебен кабинет, откъдето прехвърча като министър на туризма в правителството на Борисов 2.

Интересното в случая е, че уредената от нея фирма притежава най-скъпия парцел в София и България – над 300 дка в полите на Витоша, приватизирани на безценица (минимум 20 пъти под пазарната им стойност). Още по-интересното е, че поради множеството съдебни процеси за милиони за неразплатени сметки срещу собственици на фирмата в САЩ, надлежно описани от авторитетните американски издания и препечатани преди време от 19 минути (всеки може подробно да се запознае с темата на сайта 19min.bg), тя е изправена пред финансов колапс и най-вероятно ще се наложи да продава парцела. В момента той се води на Ню Бояна и мрежата фирми и фирмички около нея.

Напомняме също, че в родната преса вече бяха публикувани новини за акция на нашите служби в киноцентъра, включително с изземане на документи и чиито крайни резултати се очакват съвсем скоро да видят бял свят като разкрития.

Верни на професионалната етика, независимо от свидетелствата, се обърнахме за коментар към пресцентъра на Министерството на туризма. Притеснени, оттам мълчаха с часове, докато по настояване на Правителствената информационна служба бяха принудени да дадат отговор.

В него е много забавно да се прочете, че съпругът на министъра от село Кирково хем не бил с Ангелкова в Индия, хем е бил с нея: „Съпругът на министър Ангелкова не я е придружавал по време на посещението й в Индия. За да се избегнат всички опити за спекулации, ще направим уточнението, че част от периода на визитата на министър Ангелкова в Индия е съвпаднал с частно посещение на нейния съпруг. В периода 25 – 26.11.2015 г. двамата са били по едно и също време в град Мумбай, но г-н Ангелков не е участвал в официални срещи на българската делегация. Събитие, на което двамата са били заедно е срещата, организирана от почетния консул на България в Мумбай, на която са били поканени над 100 представители на туристическия сектор, както и представители на медиите, на които е представена България като туристическа дестинация. Публичността на събитието сама по себе си изключва внушенията направени във Вашите въпроси”.

По въпроса с бизнеса следва нова лъжа. Тъй като проектът на индийците ее реализира в Бояна след посещението на Ангелкова в България и това е факт, е безсмислено да се коментира, но ето какво е заплел пресцентърът: „По време на посещението си в Индия, министър Ангелкова е „лобирала“ единствено за България като туристическа дестинация и всичките й разговори и срещи са били свързани с развитието на туристическата индустрия в страната ни. Министър Ангелкова категорично не е „лобирала“ за отделни фирми”.

Напомняме за скандала, който вече предизвика представянето на рекламно филмче на Ню Бояна за клип на България, за чиято трансформация обаче участващите в него холивудски звезди не бяха информирани, както министерството на туризма само призна, нито е поискано съгласието им, нито пък им е платено.

По този повод 19 минути получи специално запитване от пиара на Салма Хайек, която очевидно няма да остави случая без последствия. За втора поредна година 19 минути, а не министър Ангелкова е поканен на организираните от нея и холдинга на съпруга й – милиардера Пино – Kering събития в Кан през май. Напомняме, че в същия клип на фона на развалини като лунен пейзаж Силвестър Сталоун, дегизиран като Динко или Перата – ловците на бежанци, призовава света да види колко прекрасна е страната ни с думите: „България е мястото”.
Има ли нужда от коментар?!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени