FACEBOOK

Министър Порожанов виновен за къщите като шеф на ДФЗ

Като шеф на Държавния фонд Земеделие при предишните правителства на Борисов, сегашният му земеделски министър Румен Порожанов е човекът, с чийто глас и подпис са одобрявани проектите за къщи за гости, или къщи за тъщи, както станаха известни след разследването на Биволъ преди две години. Освен тях, както 19 минути многократно е писал, фондът, управляван от Порожанов, отпусна десетки грешни милиони за яхти, самолети и луксозни джипове, представени като насъщна земеделска необходимост.

Така че премиерът, който призова за уволнения и съд за виновните, трябва да започне от него, призовават агроексперти. Те напомнят, че Европейската комисия неведнъж спираше Програмата за развитие на селските райони поради нередностите с къщите за гости и ненужните десетки стадиони в населени места без млади хора, които изградихме с европарите.

Не е случайно, че към днешна дата, 5 години и 5 месеца след старта на 7-годишния програмен период, ПРСР има усвояване от едва 21% при средно 30% по данни на правителствената информационна система за еврофондовете. Реалното изпълнение обаче е нищожните 17%, тъй като по данни на Министерството на финансите има задържани 283 млн.лв., които не са влезли към последния отчет за фискалния резерв от 28.02, а само са отчетени като реално изплатени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени