FACEBOOK

Метална конструкция на павилион рани двама души в София

Възрастни съпрузи пострадаха след срутване на метална конструкция от павилион в столичния пазар в "Красно село". Инцидентът стана в късния следобед в четвъртък. Пострадалите са мъж и жена на около 79 г. със средни телесни повреди.

В ранния следобед Владимир Евров и съпругата му решили да излязат, за да си купят продукти от пазара в "Красно село". Наближили магазин, където продавали ядки и печени тикви, когато върху главите им паднала огромна метална конструкция, съобщава БНТ.

Потърпевшите разказаха, че никъде около магазинчето не е имало предупредителни знаци за опасно падащи предмети или обозначителни знаци, че се извършва ремонт.

"Някакъв навес падна като гръм от ясно небе. Докато се обърна да видя какво става, намерих жена ми долу. Цялата беше в кръв", разказа Владимир Евров.

Оказа се, че имотът не е под юрисдикцията на "Пазари Юг", които отговарят за терена, а е частна собственост.

"За съжаление, на територията на пазара се намират доста частни имоти, които са реституирани преди години. Това е един съществен проблем за нас, с който се опитваме да се преборим от дълги години, но за съжаление нямаме никакви правни инструменти" , коментира Николай Попов, изпълнителен директор на "Пазари Юг":

По думите му отговорността за инцидента трябва да бъде търсена от собственика на терена и на павилиона, пише d.

"Мога да ви уверя, че от наша страна ще бъде направено всичко възможно, за да бъдат установени и наказани нарушителите", допълни той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени