FACEBOOK

Махат оградите на площад Славейков

Строителните огради на пл. Славейков, чието обновяване е част от реновирането на централната градска част, ще бъдат премахнати, за да се улесни преминаването на пешеходците, съобщиха от Столичната община. На площада, както и в цялата зона продължават довършителни ремонтни работи и отстраняване на забележките на строителния надзор. По договор строителите трябва да са готови до края на месеца, припомнят от общината.

Първо ще бъдат отстранени оградите в участъка от ул. Раковски до средата на площада, а след това и тези от към ул. Солунска. Фонтанът на пл. Славейков вече е открит и предстои да бъде пуснат в експлоатация, до седмици ще бъде монтирана пейката Славейкови, както и още 15 броя пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в района на Столичната библиотека. Последните ще бъдат сложени, след като се възстанови фасадата на сградата на библиотеката.

На площада има 15 броя перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар на открито /с нов дизайн на местата за литература/, ще има място и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в стил на Стара София.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Почина Жорж Ганчев
Почина Жорж Ганчев
19 August 2019 в 12:13
© sofia.media всички права запазени