FACEBOOK

МВР следи срещата на Нинова с баба Дора

"Г-н Борисов, ние свободни хора в свободна страна ли сме?", запита лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се оплака от полицейско преследване. Тя заяви, че след като обявила намерението си да посети животновъдите, чиито стада бяха избити заради съмнения за чума, била посрещната в с. Малко Шарково от полицейски патрул и срещата й се провела под тяхно наблюдение. Нинова обясни, че същото се случило и в с. Голямо Шарково, където я очаквал друг полицейски патрул.

"Хората там бяха изключително изненадани, защото никога не са виждали толкова полицаи на едно място, въпреки десетките сигнали за грабежи, набези и кражби от домовете им", изтъкна тя.
Лидерът на БСП изрази изумлението си, че дори срещата й с баба Дора, станала символ на протестите, била проведена под полицейско наблюдение. Не по-различна била ситуацията в Болярово и Ямбол.

"Да не сме обявили извънредно положение", пошегувала се Нинова. На въпроса й на какво се дължи подобно струпване на полиция, служителите на реда отвърнали, че изпълняват нареждане от София да не я "изпускат от очи".

Позовавайки се на Конституцията на страната, соцлидерът заяви, че нареденото полицейско присъствие е в разрез със закона. Нинова допълни, че ако целта на наблюдението е действията й да бъдат ограничени, това няма да се получи. Нинова заяви, че няма нужда някой да се грижи за нейната сигурност, защото се чувства добре сред хората.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени