FACEBOOK

Лекарите излизат на общонационален протест на 6 април

Общонационален протестен митинг от 15 ч. на 6 април пред Министерския съвет е решението на Националния съвет на Българския лекарски съюз. Това съобщи за Zdrave.net председателят на съсловната организация д-р Венцислав Грозев.
В протеста ще се включат всички участници от системата на здравеопазването – общопрактикуващи лекари, специалисти от извънболничната помощ, лекари от болничната помощ, медицински сестри, лаборанти, фелдшери, поясни той.

„Основните искания на протестиращите са връщане на договорното начало, връщане на рамковия договор от 2015 г. и анексирането му чрез преговорен процес с БЛС, а не анекс, който се подписва само от една страна. Анекс значи подпис от договорните партньори“, отбеляза д-р Грозев, като добави, че такъв анекс може да послужи и за евентуална промяна във вече приетите наредби, срещу които лекарите имат забележки.

Председателят на Лекарския съюз посочи още, че съсловната организация подкрепя изцяло протеста на общопрактикуващите лекари. Той съобщи, че немалка част от регионалните колегии на БЛС са взели решения за включване на участници от всички сфери на здравеопазването в тях по места. По какъв начин ще се провеждат протестите при специалистите от извънболничната помощ и при болничните лекари ще реши всяка колегия, уточни още той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени