FACEBOOK

Левски с 8 млн. задължения към НАП

Левски дължи 8 милиона лева на Националната агенция по приходите. Клубът от Герена трябва да плати 6 милиона главници и близо 2 милиона лихви, пише Сега. През ерата Спас Русев синият клуб не е плащал нито лев на държавата - нито за ДДС, нито за осигуровки, добавя OFFNews. Изключително любопитен е въпросът, защо приходната агенция не си е потърсила парите и какво прави изобщо тимът на Левски, който вчера отново би ЦСКА в Първа професионална лига.

Припомняме, че за дългове под един милион Локомотив София преди няколко години бе изхвърлен от Първа лига, а същото се случи и на ЦСКА, когато червените бяха пратени в трета лига. Явно законът за едни е един, а за други съвсем различен. Подобен е случаят и във вестникарския бранш с в. 24 часа, който също има милиони дългове към НАП. Явно за 24 часа и Левски приходната агенция може да си затваря очите, а пък останалите попадат под ударите на бухалката на властта за нищожни суми.

Сините имат само седмица да погасят част от огромните си задължения, в противен случай ще бъдат изхвърлени от Европа. За разлика от у нас от УЕФА стриктно следят задълженията на клубовете, особено когато става дума за задължения към държавните власти. За справка ЦСКА на няколко пъти беше изхвърлян от европейските клубни турнири заради задължения към различни институции и футболисти, най-вече приходната агенция.

Отделно от това, клубът продължава да трупа дългове със скорост 2 милиона лева на месец. По-голямата част от сумата е за космическите заплати на набедените чуждестранни звезди на Левски.

Макар че някои от тях са играли по няколко мача, а дори има такъв, който не е изиграл нито една минута, заплатите им надвишават в пъти падниците на българските футболисти. Все още не е ясно дали звездите наистина получават тези пари или голяма част от тях отива при техни "патрони", уредили им ролята на статисти в отбора.

Тепърва трябва да се довършва и недостроената трибуна на стадиона, заради която сините понесоха куп подигравки от феновете на останалите отбори. Там ще отидат още няколко милиона.

Преди дни новият силен човек в Левски Павел Колев пък разкри, че общо задълженията на Левски са над 32 милиона лева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени