FACEBOOK

Куши дава рекламата на БНТ на ишлеме, напомниха му престъпление срещу полицай и изтриването на годината в тв на Волен

Вече на практика е готово сключването на споразумение, с което рекламата на БНТ ще се даде на ишлеме на частна фирма, като преговорите се водели от новоизбрания шеф Кошлуков. Това стана ясно от предаването Евродикофф. Напомняме, че по подобен начин Стани богат и други продукции от кръга на Нико Тупарев източваха досега по 8 млн. лв. годишно от общо 19 млн. бюджет за външни услуги на държавната телевизия. Тя поемаше всички реални разходи по Стани богат и готвенето на Ути, а на външните автори и продуценти плащаше свръхраздути суми за невероятния им креатив. Пускането на тези продукции стана при Кошлуков като програмен директор на БНТ1. Апропо, от март – вече 4 месеца, телевизията е спряла да плаща на всички други външни продукции, които вземат трохи на фона на посочените.

Бившият шеф на граничната полиция В. Григоров напомни случая от 2002 г., когато като депутат новият шеф на БНТ беше ударил полицай – това е сериозно углавно престъпление по български закон. Тогава, при главен секретар на МВР Бойко Борисов, както подсеща опитният експерт, казусът беше заметен под килимчето на царското управление, излъчило и двамата тогавашни и днешни герои на постовете им. Само че давността за престъплението не е отминала и прокуратурата трява да се сезира.

Това сериозно изстъпление на Кошлуков се прибавя към фалита на ТВ 7 при неговото управление и съпричастността му към довеждането на БНТ до фалит в момента, който сам той признава. А също към активността му като пропагандатор на употребата на марихуана – подобни активности в полза на търговията с наркотици също са незаконни у нас.
Дневник пък разкри, че от автобиографията на Кошлуков за този конкурс е била изтрита една година работа като директор в телевизията на Атака – Алфа, което пък го вкара в предишния конкурс за поста – само преди 2 години. Това също е основание за нулиране на сегашното състезание порaди неверните документи на кандидата.

И накрая, излязоха и родниниски връзки между членове на СЕМ и избрания за генерален директор, което допълнително дава основание за оспорване на избора. Технически, то би могло да се иска и заради участието в гласуването на Бетина Жотева, която е имала „дълготрайно съжителство” по собствените му признания, с кандидата Сашо Йовков. Без нея, гласовете биха на СЕМ биха се разделили като 2:2 за Кошлуков и Йовков, т.е. нямаше да имаме избор и щеше да се отиде на нов конкурс.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени