FACEBOOK

Курокава студио: Маринела е със запазена философия

Изпълнителният директор на японското архитектурно бюро Kisho Kurokawa Architect & Associates, което участва в изграждането на хотел Витоша Ню Отани през 1974-1979 г., Акира Кумазава разгледа хотела, който вече носи името Маринела и даде висока оценка за посоката на развитие на обекта и неговата архитектурна стойност. Според него философията на проектиране, вложена от световноизвестният архитект Кишо Курокава е напълно запазена към днешна дата. С оглед на времето, промените, които предстоят са неизбежни и те ще бъдат изцяло съобразени с идеите на японското архитектурно дружество.
В началото на новата година започва реновирането на хотелската част, като свежият дизайн на стаите ще бъде в синхрон с японския минимализъм и с внимание към детайла. Изчистена визия, естествени материали и интериор създаващ усещане за уют, топлина и комфорт ще са основните аспекти в новата визия.
Архитект Акира Кумазава беше изключително впечатлен от интериорния идеен проект за реновиране на хотелските стаи, дело на г-жа Маринела Арабаджиева и го определи като “впечатляващ и уникален, комбиниращ отлично традиционното с модерното изкуство”.
Хотел Маринела успешно е съхранил линията на японската архитектура заложена в построяването на хотела, авторските права принадлежат изцяло на архитектурното бюро Kisho Kurokawa Architect & Associates и в лицето на неговия изпълнителен директор Акира Кумазава определи хотела като място, което продължава да напомня за добрите традиционни отношения между страната на изгряващото слънце Япония и България.
Архитект Кумазава и мендижмънта на хотел Marinela проведоха и работна среща в японското посолство с втория секретар по икономическите въпроси г-н Хитоши Хатта и г-н Сусуму Уеда. На нея бяха обсъдени бъдещи бизнес проекти и съвместни културни инициативи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени