FACEBOOK

Крусев: През юли 2018 г. започва строителството на новото трамвайно шосе по линии 1, 6 и 7

В момента се работи изключително активно казусът с трамвай 7 да бъде решен

Очакваме през юли 2018 г. да започне строителството на новото трамвайно шосе по линии 1, 6 и 7. Това каза Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации” по време на инспекция на ремонтните дейности на столичния бул. „Княз Ал. Дондуков“, предаде Агенция „Фокус“.

Toй уточни, че в момента се работи изключително активно казусът с трамвай 7 да бъде решен. „Вече са избрани два основни варианта и предстои те да бъдат обсъдени на Експертен съвет, след което да обявим обществената процедура, за да бъде избран изпълнител в зимните месеци, когато е най-подходящо да се случат тези административни процедури. И очакваме догодина, около 1 юли, да започне същинското строителство на новото трамвайно шосе, което да бъде според всички нормативни изисквания“, обясни зам.-кметът.

Крусев уточни, че вариантите, които се обсъждат, са да се изгради нова подпорна стена на входната рампа на тунела на НДК.

„Тоест, трамвайното трасе да се запази както в посока към тунела за линия 6, така да се запазят и релсите за линии 1 и 7, които отиват към пилоните на НДК. Това решение ще позволи да се обособи асфалтирано локално платно, което хората да могат да използват и което ще отдалечи трамвая от техните домове поне на 5-6 метра“, каза още той.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени