FACEBOOK

Крият проверката на Горанов

Въпреки че вчера трябваше да са готови с резултатите от проверката на апартаментите на финансовия министър Владислав Горанов, а по закон срокът за всички проверки по имуществените декларации на властта изтече още на 8 декември, от КПКОНПИ отказват да оповестят заключенията си. Комисията поиска от в.Сега да пожелае допуск по Закона за достъп до обществена информация. Явно идеята е казусът да се замотае за след празниците, когато обаче над 2 млн.български шофьори ще получат честититки с драстично по-високи данъци за колите си, а в 140 града - и за основните си жилища.

Напомняме, че Владислав Горанов обитава апартамент на бизнесдама, която е съпруга на кръстника му и топмасон Иван Сариев, закупен на над двойно по-ниска цена от фирма на шефа на КРИБ Кирил Домусчиев в неговия ултра луксозен затворен комплекс ЕСТЕ в Изток. Синът на отдалата безвъзмездно 181,4 кв.м жилище и гараж е назначен в министерството на финансите на Горанов лично от него и то като участник в комисии по отдаване на обществени поръчки. Горанов има още 3 жилища, едно от които не е упоменал в декларацията си пред КПКОНПИ, въпреки че е длъжен по закон, а то съществува в имотния регистър.

Още по-скандално е, че ипотеката за жилищата на непосилна за него стойност е изплатена съмнително бързо, въпреки 6-цифрената си стойност, като банка по кредита е ДСК, през която докато Горанов е шеф на отдел Социални плащания в Министерството на финансите, минава значителна част от социалните плащания на хазната, както призна и изпълнителен директор на самия трезор. От прокуратурата, която възложи на КПКОНПИ проверката, която комисията бе длъжна и сама да направи по закон, също признават пред Сега, че не са получили резултат.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени