FACEBOOK

Крадат 10 дка от Витоша за инвестиционен проект

С решение на Министерството на околната среда, подписано тихомълком от Нено Димов и публикувано в Държавен вестник на 2 януари крадат 10 дка от Природен парк Витоша за инвестиционен проект. Това се случва за първи път от 87 години. За решението алармира във Фейсбук журналистката Люба Кулезич.


"Мисля, че трябва моментално да ви запозная с писмото от един компетентен и осведомен човек, което получих вчера. Прикачвам го цялото тук заедно с илюстративния материал. Заглавието, сложено от подателя е: ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 1934 г. КРАДАТ ПЛОЩ ОТ ПРИРОДЕН ПАРК "ВИТОША"", написа тя в социалната мрежа.

"Става дума за решение на Министерството на околната среда, подписано тихомълком от Нено Димов и публикувано в "Държавен вестник" - забележете! - на 2 януари 2018 г. Още докато на подателите не им е минал махмурлука от новогодишното надпиване-толкова са бързали. Според това решение от защитените територии на Природен парк "Витоша" се отписват парцели на обща площ над 10 000 кв.м. Аргументите са идиотски - че земите загубили качествата да бъдат част от защитена територия. Новото им предназначение ще бъде да станат обект на "инвеститорски намерения".
Моля ви, разпространявайте тази информация с всички сили. Защото битката за Банско се употребява и за превръщането й в димна завеса, зад която да се скрие евентуално противозаконно посегателство срещу и без това застрашената от алчни апетити Витоша.
Срокът за обжалването на тази скандална заповед наближава със скоростта на правителствено BMW, препускащо към коктейл с веселяка Юнкер. Т.е. времето за реакция свършва бързо. Това е част от поредния заговор срещу всички нас и срещу многострадалната ни природа...", пише още Кулезич.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени