FACEBOOK

Концерт и ревю в залата под Ларгото в почивния понеделник

Концерт Европа танцува под куполите на Ларгото (пл. Независимост) ще отбележи празника на Стария континент 9 май предварително. На 7 май, почивният понеделник на идната седмица, от 17:00 ч. ценителите ще могат да се насладят на музикално-танцово шоу с участието на професионални и любителски състави, солисти-певци и музика на живо в изпълнение на Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Валс, полка, фламенко, а също ирландски, гръцки, френски и български ритми ще забавляват публиката в този уникален проект от програмата на Европейски музикален фестивал 2018. Събитието е с вход свободен. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столичната община за тази година. Съорганизатор на форума е Министерството на културата.

В началото на концерта ще бъде показано ревю с български народни носии от различните фолклорни области на страната. След това в програмата ще се включат опитните танцьори от трупата на Нешка Робева National Art, както и фолклорните ансамбли Здравец и Средец.

Организаторите са поканили и атрактивни солисти - певците Илона Иванова (сопран), Денко Проданов (тенор), Катерина Тупарова (сопран) и Александър Мутафчийски (баритон), които са подготвили солови и дуетни изпълнения. Специално участие ще вземе и виртуозният акордеонист Белчо Христов.

Снимка: infotourism.net


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
© sofia.media всички права запазени