FACEBOOK

Кой е виновен за ужаса в Европа

Трябват ни истински министри на външните и вътрешните работи пред заплахата от терор, както и сериозен геополитически съветник на премиера. Няма майтап!

България, противно на решението на ЕС, подкрепи създаването на окупирана турска зона в Сирия, чиято истинска цел е да улесни търговията с евтин петрол от ИДИЛ (на 4-5 пъти по-ниска от борсовата цена), чрез която комшиите финансират терористичната ислямистка армия.
През същата зона и сега преминават „бежанци” като онзи, който доказано е един от атентаторите, причинили трагедията в Париж в нощта на 13-и срещу 14-и ноември – гръцките служби показаха, че със същия паспорт той е преминал през страната им на 3 октомври тази година.
Как България подкрепи Турция, а с това и ИДИЛ? Чрез външния си министър, който иначе на секундата реагира и изрази „гняв и състрадание” покрай атентатите. В този смисъл е добре да се напомнят думите на шефа на митичната държавна сигурност на Турция с името МИТ – Хакан Фидан: „ИДИЛ е реалност и сме оптимистични за нейното бъдеще”.
Американският сайт oil-price.net публикува анализ, който обяснява всичко за Арабската пролет. Просто Катар и подпомаганата от него Турция имат проект за газопровод към Европа, който да измести или поне да конкурира руския Южен поток (дето ние - България спряхме след визитаЦИЯ на американския сенатор Макейн. И не крием, че подкрепяме конкурентния газопровод).
Какъв им е проблемът на Сирия и Ирак? Понеже първо Саддам, после Башар Асад отказват преминаване през техните територии на газопровода, светските им държави са разрушени на парчета, а стотици хиляди невинни хора погиват през последните години. Те, разбира се, бяха обвинени за диктатори, въпреки че цял свят знае, че трудно ще се намерят по-деспотични режими от петролните монархии в Персийския залив.
Какъв беше проблемът на Кадафи – че през Италия се опитваше да прокара конкурентен на катарския газопровод. И неговата светска държава я разпаднаха под знамето на Арабската пролет, а той, докато го убиваха като куче на площада, обеща по-тежка от неговата съдба на онези, които го поръчаха.

Госпожа Меркел чак сега – почти 5 години след старта на Арабската пролет може би си е обяснила това, което ние в 19 минути пишем от самото начало – войната на Мюсюлманските братя, ИДИЛ и всякакви други лица на едно и също нещо, е ВОЙНА СРЕЩУ ЕВРОПА И НЕЙНИТЕ 500 000 000 СВОБОДНИ ГРАЖДАНИ. На нея бе даден старт през зимата на 2011 г. с т.нар. Арабска пролет. От нея има интерес, на когото не му е ОК, че ЕС е най-голямата икономика в света. И му се налага да го спре, за да не донесе на Съюза и първостепенна политическа тежест. Тук дължим специални благодарности на онзи щатски ум, дето роди „гениалната” концепция за еднополюсния свят като управляем хаос.
Къде сме ние в Европа, която беше заплашена от ИДИЛ, че тепърва ще бъде атакувана от терористите на ислямистите?
Кой знае колко мюсюлмански свещеници, проповядващи у нас са минали през курсове на спонсорираните от Катар Мюсюлмански братя? Кой знае колко други имами са „образовани” в не по-малко ислямистките уахабитски училища на Саудитска Арабия? Кой има инфо за пръснатите под носа ни – на нашата си територия, подобни школи? Кой следи плащанията – говори се за 1000 лева за мъжете и 500 лева за жените, които са вербувани за „правата вяра” в най-бедните смесени райони на нашата страна, където работа и бизнес просто няма?
Какво страната ни изправя срещу заплахата – граница, на която, който си иска спира тока, за да минават ВИП групи „бежанци”, „случайно” съставени от 80% мъже и 80% не-сирийци? Това го разбрахме по заметения под килимчето случай с 1 убит афганец, който позабравихме.
Кой ли е гледал как в изборната нощ вътрешен министър, главен секретар, цялата им свита от съветници с образование от ВИТИЗ и други специализирани училища в ресора, които със 120 полицаи едва успяха да извадят Волен Сидеров от НАТФИЗ, което „умни” телевизионери направиха по-голямо шоу от ВИП Брадър? Защото, който е гледал, тутакси е разбрал за нашата сигурност невероятни неща.
Досега можеше да се приеме упражняването на постовете на вътрешен и външен министър като хоби от хора, които имат желание да се научат на тази работа, ала повече място за майтап, както изглежда, няма. Също важи и за отбраната.
Налага се да имаме и сериозен съветник на премиера по геополитическите въпроси – не девойка, взета от културния център на Дания в Бон, където е работила нещо в пиара.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени