FACEBOOK

Кметът на Лондон обсъди с Фандъкова мерките за чист възух

На среща с кмета на Лондон г-н Садик Хан уговорихме сътрудничество между София и Лондон в мерките за подобряване на чистотата на въздуха, транспорта и сигурността, съобщи във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Кметът на Лондон сподели, че ключът към решаването на предизвикателствата пред столиците е в сътрудничеството между кметовете и възможността да се учим един от друг.

"Поговорката, която сподели „по-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи“ описва разбирането му за силата на споделянето на опит. Г-н Садик Хан изрази готовност за експертна помощ в различни области.
Той определи като ключов баланса между всички участници в движението - пешеходци, велосипедисти и автомобили, както и повишаването на дела на градския транспорт. Като мярка за подобряване на чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и санкции за автомобили, които замърсяват.


Кметът на Лондон сподели идеята си ул.Оксфорд стрий, която е най-дългата търговска улица в Европа, да стане пешеходна зона. За последната година преминаващите автобуси по улицата са намалели с 60%.
Г-н Хан беше запознат с ускорените темпове на строителство на метро в София", написа още Фандъкова.

В срещата с кмета на Лондон Садик Хан участваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичния общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление Транспорт и транспортни комуникации, Владимир Данаилов – изпълнителен директор на Sofia Investment Agency и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени