FACEBOOK

Кметът и шефът на пожарната със спешна проверка на молове и културни центрове

Кметът на София и шефът на пожарната предприеха спешни проверки на търговски, спортни и културни центрове в столицата за обезопасяването и аварийната защита. Огнеборците първи са реагирали по отношение на моловете, а общината е добавила към тях и искане за тестове и на залите, събиращи много хора на масови мероприятия.

Идеята е превенция и, ако има проблеми на места, те да бъдат решавани веднага. Повод за скоростната акция стана инцидентът в Русия, при който в мола Зимна вишна в Кемерово изгоряха 67 души, много от които деца, а още 10 са в тежко състояние.

Това става в навечерието на насроченото от седмици именно за в четвъртък специално заседание на Столичния общински съвет, посветено на сигурността в милионния град. То се свиква от кмета на София. Ще се включат всички отговорни фактори по проблематиката: шефовете на пожарната, на РДВР и другите властови структури. Напомняме, че във вторник във Военната академия беше направена симулация с участието на всички държавни и общински служби в случаи на силно земетресение или химическа атака.

За съжаление, през последните дни зачестиха случаите на агресия в столицата: заливане с киселина, убийство на бизнесмен, наръгване с нож в градския транспорт и др. само в понеделник и вторник.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени