FACEBOOK

Кешът е отживелица, тийнейджърите желаят дигитални карти

Младите хора у нас все по-рядко плащат кеш. Дигиталните карти стават все по-използвано разплащателно средство, предпочитано масово от тийнейджърите.

Те успяха да изместят дори банковите карти, като начин на разплащане. С едно докосване на смартфона до ПОС терминал, позволяващ безконтактни плащания, вашият тийнейджър може да плати съгласно лимити, одобрени от родителя. Точно поради тази причина дигиталната карта се радва на голяма популярност сред най-младите, а също така и сред техните родители.

Дигиталната карта е нов вид банкова карта, с която можете да правите плащания чрез вашия мобилен телефон, без физически да ползвате познатата ви пластика. Иновативният продукт беше въведен на българския пазар от Fibank. Плащането с дигиталната карта е бързо - само с доближаване на мобилен телефон до ПОС терминал за безконтактни плащания.

Голяма част от тийнейджърите са постоянно със своя смартфон. Така младите никога няма да остават без парични средства в себе си.

Дигиталните карти се издават като допълнителни към вече съществуваща сметка с дебитна карта от Fibank. При картите за тийнейджъри Debit Mastercard PayPass Teen от Fibank лимитите и операциите са ограничени спрямо желанието на родителите.

Изследване на Първа инвестиционна банка показва положителна нагласа на родители и тийнейджъри към издаване на дигитална карта на името на детето. 58% от родителите заявяват, че биха издали дигитална карта, а сред основните причини, освен сигурността, посочват и факта, че е удобно: „Детето ми винаги носи телефона си с него.“
Анкетите показват, че използването на банкови продукти от ранна възраст спомага за финансовото образование на децата и ги подготвя за правилно разпределение на собствения бюджет в бъдеще.

Друга услуга Fibank насочена към младежите и Спестовна сметка за тийнейджъри.

За да отговори на нуждите и очакванията на своите клиенти, Fibank въведе промени по отношение на дебитните карти Debit Mastercard PayPass Teen. Обхватът на картите вече е разширен и са възможни разплащания онлайн в рамките на предварително одобрени лимити. Тийнейджърите ще могат да извършват вътрешнобанкови преводи от разплащателната сметка с издадена дебитна карта към „Спестовна сметка за тийнейджъри“ и обратно без да се губи натрупаната лихва по спестовната сметка.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени