FACEBOOK

Канализация в "Драгалевци" може да има, ако метрото стигне до Околовръстния път

Канализация в "Драгалевци" може да бъде изградена с продължаването на метрото до Околовръстния път. Това е експертното мнение на ВиК специалисти от Столичната община, които са обсъдили проблема с жители на столичния квартал днес, научи "Дневник".

"Сега започваме преговори с директора на "Метрополитен" Стоян Братоев. Смятам, че вече вървим в правилна посока. Вчера хората от квартала отново излязоха на протест със същите искания - канализация и бърза връзка с центъра", каза Владимира Владимирова, която е една от организаторите на простите.

Преди седмица се проведе третият протест на жителите на квартала, с който затвориха основен път и в продължение на часове преминаваха през пешеходната пътека пред магазин "Фантастико". Тогава протестиращите казаха, че се чувстват излъгани, защото от общината им обещали, че прокарването на канализация е възможно по време на ремонта на "Черни връх".

Директорът на "Метрополитен" София Стоян Братоев посочи, че проектирането на всеки участък подземен транспорт изисква предварително проучване и проектиране, а в момента приоритет е завършването на третия лъч на метрото.

"За третата линия проучването започна още през 2010 г. и чак сега се строи, тоест за разширяване на метрото в посока към Околовръстен път е нужно не по-малко време. Все пак полагането на колектор за канализация едновременно със свързване на подземния транспорт с Околовръстния път е възможно", каза Братоев.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени