FACEBOOK

Калоян Паргов с нови три номинации за председател на БСП-София, вече има 8 от 8

Нови три номинации за градски председател получи лидерът на БСП-София Калоян Паргов. Това стана на районните конференции в "Триадица", "Студентски" и "Кремиковци". Така той вече има 8 номинации от провелите се 8 районни конференции до момента. Членовете на партийните организации в "Триадица" и "Студентски" посочиха и други имена за градски председател, освен това на Калоян Паргов. В "Триадица" номинираха още депутата Георги Свиленски, общинския съветник Милка Христова и Румен Георгиев. В "Студентски" пък номинираха общинския съветник Борис Цветков и районния председател Марин Пенков.
Конференциите в трите района направиха и номинации за председател на НС на БСП. Имената на Корнелия Нинова и Михаил Миков се открояват в списъците и на трите места.
В "Триадица" и "Студентски" преизбраха досегашните районни председатели Христо Проданов и Марин Пенков, а в "Кремиковци" гласуваха за Цецка Кочкова.
"Много ми се иска на предстоящия конгрес да не търсим отговор само на въпроса "Кой", а първо да намерим отговори на въпросите "Какво?" и "С кого", каза Калоян Паргов на конференцията в район "Студентски". „На този конгрес БСП трябва да покаже не само, че се е позиционирала твърдо вляво, но и че може да бъде социална, националноотговорна и патриотична партия. Освен това ясно трябва да чуем как ще бъдат формулирани националните интереси. Основните каузи на БСП трябва да бъдат борбата с неравенствата, за справедливост и срещу бедността. Това е основната линия, която трябва да спазваме, за да покажем най-накрая тази ясна лява алтернатива, с която ще си върнем доверието в рамките на следващите 2 години", категоричен е Паргов.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени