FACEBOOK

Калоян Паргов: Как ще настаним 22 000 гости на 7000 легла в софийските хотели по време на европредседателството?

София разполага с малко над 7000 легла в 10-те петзвездни и 39-те четиризвездни хотела, а трябва да приеме 22 000 добре платени чиновници от Европа. Как ще планираме туристическия поток през първата половина на 2018 година и ще решим тази задача? Това пита лидерът на БСП - София Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Столична община. Както е известно, България поема европредседателството на 1 януари следващата година.

"Настаняването на гостите е голям проблем за София. И трябва да бъде разрешен така, че да не изпаднем в ситуация на липса на легла, коментира още той. - Защото тези високо платени чиновници не са просто посетители в страната ни, те са нашите имиджмейкъри. Това са хора с претенции, които обикалят света. И ще разказват на всичките си приятели и познати за преживяванията си тук. А мнението от първа ръка винаги е най-меродавно".
Калоян Паргов коментира това по повод обсъждането на Стратегията за развитие на София като туристическа дестинация - 2017-2030 година.

"Много ми се искаше да видя в тази стратегия корелационен анализ от факторите, които влияят върху тренда на развитие на София като туристическа дестинация, коментира още той. - Липсва и сравнителен анализ, свързан с това как София се позиционира спрямо другите столици от Балканите. Предложената стратегия е добра, но мисля, че няма нужната конкретика, може да бъде по-концептуална. Нали точно това е смисълът на една стратегия - да даде визия, да покаже концепция за развитие в съответната сфера".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени