FACEBOOK

Как Горанов да не ви свие акциите от масовата приватизация?

Министерството на финансите заплаши българите, че ако не си търсят акциите от масовата приватизация ще секвестира книжата на 2 млн. души на стойност около 2 млрд.лв., с което ще надмине грабежа на здравните ни вноски от 1,4 млрд. лв. при Борисов 1.

Как да не стане това? За хората в София е най-лесно. Стига само да се разходят до малката централна уличка Три уши – най-лесно се атакува откъм Позитано – срещу оградата на Немската гимназия. На нея е Централният депозитар. Той има изнесено бюро на партера с големи витрини и виден надпис. То е разположено малко преди видния отвсякъде бик на борсата, риещ плочките на добре поддържания и изчистен тротоар.

Попаднали в бюрото на депозитара, ще получите информация за следващите стъпки. Ще се разходите до някой клон на НАП – най-близкият е на площад Македония, досами ъгъла на бул. Македония и бул. Христо Ботев, третата синя врата по посока Руски паметник.

Точно срещу входа ще намерите любезен млад господин, който веднага ще ви даде кратка декларация, а след попълването й, ще получите от него плик, в който е скрит Вашия персонален код, т.нар. ПИК. На мейла, който впишете в декларацията, ще получите вход за сайта на НАП.

Прибрали се в работата или вкъщи, влезли на страницата на НАП, за да регистрирате кода си, после влизате и на страницата на депозитара. Оттам получавате информация колко акции и в кои фондове притежавате. След това ги прозвънявате и си прибирате дивидентите за 5 от всичките 22 години, през които развиват дейност. Някои вече са фалирали.

Други е чудно как ще ви платят, например толкова мощния на старта на масовата приватизация АКБ Форес на Баневи.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени