FACEBOOK

КАТ търси и линейки-джигити

КАТ погна и линейките. Около 200 возила годишно се търсят, за да плащат глоби за превишена скорост, независимо дали са били с включена светлинна и звукова сигнализация. Това признаха от "Пътна полиция", цитирани от "Телеграф". Спешните центрове в големите градове като София, Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора получават между 10 и 15 електронни фиша на година, а в малките населени места - между 5 и 8. Така общо в цялата страна КАТ изпраща около 200 честитки за шофьори на линейки, засечени с превишена скорост от камери.

В крайна сметка нито един от водачите на линейки не е отнасял глоба за нарушението. Причината е, че във всеки от случаите санкциите са били отменяни след представяне на доказателствен материал, че по това време автомобилът е изпълнявал спешни повиквания с включени светлини и сигнали. Така не се е налагало Спешна помощ да плаща глоби.

Дори когато линейката е била участник в катастрофа, от Пътната полиция не са налагали глоба на водача ѝ. През последните три години нито веднъж шофьор на кола на Бърза помощ не е бил виновен за сблъсък на пътя. Оказва се, че джигити удрят поне 4 реанимобила всеки месец, като отнемат предимството им на кръстовища в София.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Зима в Музея за вашите деца
Зима в Музея за вашите деца
21 януари 2016 в 19:267429
Qatar airways е пълен провал
Qatar airways е пълен провал
15 януари 2019 в 10:50
© sofia.media всички права запазени