FACEBOOK

И фирмата на агроминистершата със земеделска дейност, имала е 3,5% от Първа частна и десетки сметки в КТБанка

Веска Порожанова, отчаяната съпруга на министъра на земеделието Румен Порожанов, не само управлява фирма. Тази фирма, със завидния капитал от 940 000 лева, е вписала като своя първа дейност в регистъра: „производство, изкупуване, съхранение, преработка и реализация на селскостопански стоки”. Информацията е публична и е цяло чудо защо призваната отдавна да го е проверила и да е наказала с цялата суровост на закона за очевидния конфликт на интереси нарочна комисия КПКОНПИ, наричана още антикорупционна не действа.

Също, както не е проверила купения за 115 евро на квадратен метър апартамент на семейство Порожанови в Борово. Няма цена 54 000 лв. за 247 квадратни метра в София от соца насам, а минаха 30 години.
Името на компанията е Армар Корпорейшан Дженерал Техникал Ко-оперейшан. Изписано е точно по този начин, не се смейте!

Много е странно, че Порожанова е била собственик на 28% в компанията и е била втори най-голям съдружник в нея, както чинно е декларирал съпругът й пред Сметната палата през 2017 г., а е останала същата година само управител на дама, която не е сред първоначалните 5 притежатели на дялове. Някой би нарекъл това „врътка”. Ние ще се въздържим от мнение – нещата са прозрачни.
Защо ли, ако всичко е ОК, в декларацията на Порожанов от 2018 г. не са вписани нито промени в обстоятелствата – т.е. продажба на дяловете, нито доход от тяази продажба? Това е директно прегазване на чл. 313 от Наказателния кодекс!

Чрез дяловото си участие в Самел – 90 АД Порожанова контролира 13 фирми. На първо място поставяме ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ – подресорни на Порожанов и като шеф на ДФЗ в кабинетите Борисов 1 и 2, и като министър на земеделието в Борисов 3. Компанията се нарича Оражерии – С, а срещу процент или стойност на дял на фирмата на Порожанова в регистъра стои странното „неизчислим”.

И другите дружества, държани през дъщерната фирма, не са какви да е – ще споменем само газовите дружества в Самоков и Боровец и Автометан АД.

И внимавайте: две фирми за оръжие – Самел-Кинтекс – смесено дружество с държавния търговец на смърт и Електрон консорциум АД.

И специално внимание – 3,504% от стартиралата големите фалити и финансовата криза 1996-97 г. у нас Първа частна банка са собственост на Електрон - дъщерната на Самел, която е дъщерна на фирмата на Порожанови компания Армар. Следите остават, както се казва.

В тази връзка ще припомним за десетките сметки с над 100 000 евро на фирмите на госпожа министершата Порожанова в също фалиралата КТБ.

Защо ли никой от правозащитните органи не се интересува от тези документално известни факти?!

Следва:
Как Порожанова усвои над 2,5 милиона лева обществени поръчки и еврофондове?
Кои са съдружниците на нейните съдружници и как един от тях е в партньор в консултантската организация на министъра по европроекти, която разкрихме вчера?

Снимка: Труд


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени